Tur til Toscana med Nilles Busrejser 13. til 21. oktober 2007

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Montecatini Alto - Vingård Firenze San Gimignano og Volterra Pisa og Lucca Firenze
Udsigt over Firenze set fra Piazzale Michelangelo, et af de mest fotograferede motiver på hele kloden. Til venstre ses tårnet på Palazzo Vecchio. I midten har vi domkirken med Giotto's Campanile og et glimt af dåbskapellet. Til højre Santa Croce
406
Rejseleder: Torben Brix Nielsen  
Chauffører: Søren og Erik  
Foto: Ivar K. Jensen, Aalborg  
Camera: Canon Powershot G7. Dette kamera, introduceret i eftersommeren 2006, er et kompaktkamera, som i alle tests er kåret som den absolutte vinder, og hvad billedkvalitet angår meget tæt på, hvad der kan opnås med et spejlreflekskamera. Der er dog et men: Ved fuld vidvinkel er der en tendens til, at lige linjer i kanten af billedet bliver krumme (i dette tilfælde kalder man det for tøndefortegning). Det kan justeres i billedbehandlingen, men det koster lidt tid. Leica kan lave gode objektiver, som stort set ikke har den fejl, men Canon er ikke Leica.  
Billedbehandling: Adobe Photoshop Elements 5  
Et udvalg af de billeder, jeg tog i Italien. Originalbillederne fylder 4-7 MB, men selv de behandlede billeder, som fylder 1.5 til 2,5 MB, er for store til at kunne bruges her på webstedet. Billederne her er tilpasset til webbrug og er på ca. 85 kB og de yder på ingen måde originalbillederne retfærdighed hvad skarphed angår.
Denne webside er designet til at ses optimalt med en skærmopløsning på 1024 pixels i bredden, men 1280 pixels kan også gå an. Bredden af billederne er 640 pixels.
Mht. billeder på nettet har jeg et princip om aldrig at vise genkendelige personer, måske lige med undtagelse af  "Fru Madsen" set bagfra. Med andre ord: man vil lede forgæves efter et kontrafej af sig selv.
 
Alle billeder er behandlet på en eller anden måde: som minimum beskæring, korrektion af objektivfejl, opretning af skæve/styrtende linjer, justering af lys og skygger, mellemtonekontrast, men ingen justering af skarpheden.  
Ved en kritisk gennemgang er det konstateret, at enkelte billeder trænger til en yderligere kærlig hånd. Det vil ske hen ad vejen, men der vil gå lidt tid.
Pr. 28. oktober er der lagt sidste hånd på billedbehandlingen, og der kan ikke forventes yderligere justeringer.
 
Billedteksterne er pt. lidt kortfattede: det er egentlig ikke meningen, at dette websted skal have en levetid på mere end ca. en måned, og så kan det jo være underordnet, men det kan jo godt være, at levetiden bliver lidt længere. Billedtekster kan imidlertid kræve lidt research, så det må komme hen ad vejen.  
Såfremt man skulle være interesseret i et par billeder eller flere kan det det lade sig gøre ved henvendelse til webmaster. Billederne vil da blive fremsendt pr. e-mail i fuld størrelse (behandlet), lige til at udskrive.  
Alle billeder har et nummer. f.eks. IMG_0462.JPG. Jeg har kun angivet det trecifrede løbenummer.  
   
   
   
   
Opdateret 5.11.2007/IKJ